Ayurveda

 

Een massasge techniek en filosofie uit India. Ayurvedische massage is geschikt voor wie streeft naar evenwicht op fysiek, emotioneel en geestelijk niveau.

Het woord ayurveda is een samenvoeging van twee woorden uit het sanskriet ayu (leven) en veda (kennis) De letterlijke betekenis is dus kennis van het leven en deze kennis werd 3000 jaar voor christus al toegepast en komt oorspronkelijk uit India.

In de ayurveda wordt gekeken waar je natuurlijke evenwicht is en waar je mogelijk uit balans bent. Ayurveda is erop gericht de natuurlijke balans te herstellen. Hiervoor worden voeding, levensstijl, massage, kruiden, yoga en meditatie gebruikt.

Voorafgaand van de afspraak krijgt u een vragenlijst toegestuurt. Aan de hand van deze vragenlijst wordt gekeken wat volgens de ayurveda uw natuurlijke evenwicht is en hoe u deze kunt behouden of herstellen.

De warme massage olie wordt afgestemd op uw persoonlijkheid en situatie. Zelf kunt u kiezen welke esotherische olieën hier aan toegevoegd worden.

Ayurvedische massage is een zachte energetische massage op de huid. De ayurvedische massage combineert massage technieken met het stimuleren van marma punten.

Marma punten zijn punten op het lichaam waar spanning zich kan vastzetten. Ayurvedische massage is een massage die het hele lichaam in balans brengt. Het werkt niet alleen op de spieren maar ook op het energiesysteem.

 

Effecten van een ayurvedische massage

 

                                  - Brengt lichaam en geest dichter bij elkaar

                                  - Maakt je bewuster van je lichaam

                                  - Ontspant de gewrichten

                                  - Bestrijdt stress vermoeidheid en slapeloosheid

          - Activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop

                                  - Verlicht spierspanning

                                  - Helpt bij het losmaken van emotionele blokkades

                                  - Reinigt en ontspant lichaam en geest

                                  - Geeft energie en helpt om gifstoffen die diep in het

                                    lichaam vast zitten te verwijderen.

 

 

 

  

MANUVA MASSAGE | info@manuva-massage.nl